ОТКРИТО ПИСМО от Никола Иванов Белишки

ОТКРИТО ПИСМО  от Никола Иванов Белишки

До Председателя
На Централния съвет на ДПС
Лютви Местан

ОТКРИТО ПИСМО

От Никола Иванов Белишки – кмет на община Панагюрище през мандат 2011-2015 г.

Г-н Местан, членове на Централния съвет на ДПС,
При старта на предизборната кампания на Вашата партия Вие и останалите членове на ръководството на ДПС станахте част от грозно зрелище, което предизвиква категоричното възмущение у мене, жителите на община Панагюрище и милиони българи в страната и чужбина. Видно от клипа, разпространен в интернет, на ваше политическо събрание е изпята на турски свещената за нашия край „Песен за Райна Княгиня“.

Неуместното изпълнение, както лековатото и недопустимо за български политици поведение на Вас и останалите членове на ръководството, са поредната провокация срещу панагюрци. След гаврата на Сергей Станишев, който си позволи да определи Райна Княгиня като „социалистка“, въпреки че синовете и – достойни български офицери бяха физически унищожени от комунистическия режим и Вашата партия поруга честта и достойнството на една светиня за панагюрци и нагло се опита да използва личността й за политически цели.

Клип от откриването на предизборната кампания на ДПС в събота в Исперих предизвика гневни коментари в социалните мрежи и острата реакция на кмета на Панагюрище Никола Белишки. Поводът - изпълнение на български и на турски език върху мелодията на възрожденската "Песен за Райна Княгиня" - "Кой уши байрака, кой му тури знака...".
СНИМКА от откриването на предизборната кампания на ДПС в събота в Исперих предизвика гневни коментари в социалните мрежи и острата реакция на кмета на Панагюрище Никола Белишки. Поводът – изпълнение на български език и на турски език върху мелодията на възрожденската “Песен за Райна Княгиня” – “Кой уши байрака, кой му тури знака…”.

Като кмет на община Панагюрище през изминалия мандат, като панагюрец и човек, възпитан да тачи паметта на дедите си, Ви призовавам да намерите сили и да се извините за това, че поругахте паметта на най-великата българка и на стотиците славни герои, дали живота си за Освобождението на България от турско робство и обидихте техните потомци.

Господин Местан, Вие и ръководството на ДПС ни показахте категорично, че не сте българи! Покажете оттук нататък, че във Вас е останала малко човещина и можете да зачитате чувствата, историята, вярата и паметта на тези, които обичат България!

Нека Господ да Ви съди!
Никола Белишки – кмет на община Панагюрище 2011-2015 г.

източник FACEBOOK 

ДАРИ ЗА НАРОДНА ТОПКА БЪЛГАРИЯ ®

Народна Топка България ®
Народна Топка България ®

Още за нас на следните адреси :

www.kimreikifoundation.com
www.narodnatopka.com
www.mediaplus.bg

Напиши коментар

Your email address will not be published.