От Русия с любов от Роджър Дарлингтън

От Русия с любов от Роджър Дарлингтън

От Русия с любов от Роджър Дарлингтън

Когато Съветският съюз се разпадна през 1991 г., в профсъюзът на комуникациите, в който работех и аз по това време, дойдоха няколко делегации от нововъзникващите нации и трябваше да изнасяме лекции за пазарните икономики. Моята практика при изнасяне на лекции пред международна публика винаги е била да си помагам с презентации, със слайдове, които са преведени на местния език. Затова използвах слайдове на руски. Не можех да чета на кирилица и не знаех добре руски, бях научил слайдовете, кой след кой следва, наизуст.

Въпреки това, в един момент, когато пуснах последния слайд, видях цифри със статистически данни, по които вече бях говорил. Бях казал това в грешен слайд. През последните десет минути бях говорил едно, а на слайда е пишело съвсем друго. Ако това се беше случило в Англия, студентите щяха да ме прекъснат на секундата и да ми кажат, че говоря по грешен слайд. Руснаците обаче не казаха нищо. Бях объркан и попитах, защо никой не ми беше казал, че съм говорил по грешен слайд? В крайна сметка един от руснаците се престраши и ми каза, а преводачът ми преведе:
– В нашата страна, никой не противоречи на учителя.

ДАРИ ЗА НАРОДНА ТОПКА БЪЛГАРИЯ ®

Народна Топка България ®

Народна Топка България ®

Здравейте !Предоставям ви линк към информацията за спонсори и дарители в случай,че има интерес. http://narodnatopka.com/reklama/
Описано е всичко необходимо за проекта !
Целта ни е да отворим вратите на поне по един клуб по народна топка във всеки един град на България. Всяка община, която иска да развива спортната култура на подрастващите и на вече порасналите в региона, е добре дошла в редиците на Федерация „Народна Топка България „.

Това е начинът да изградим и национален отбор за мъже, жени и смесен състав, ако искаме да участваме активно на международната сцена на Световно и Европейско първенство по народна топка ( DODGEBALL CUP ) в зала, на плаж , на сняг и на батут. Всеки от вас, който желае да помогне, е добре дошъл. Свържете се с нас !!!
тел: 0885 94 84 96 – Kim Reiki

Още за нас на следните адреси :

www.kimreikifoundation.com
www.narodnatopka.com
www.mediaplus.bg

Напиши коментар

Your email address will not be published.