Николай Джелатов – Всички трябва да са благодарни на Краси Инински

Николай Джелатов – Всички трябва да са благодарни на Краси Инински

Николай Джелатов – Всички трябва да са благодарни на Краси Инински

В България сме на първо място по това да обиждаме и критикуваме останалите, заяви легендата на българския бокс

Президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински не е виновен за неубедителното представяне на родните състезатели на Олимпийските игри. Това заяви пред BIG5 един от най-успешните ни треньори на мъжкия ни национален отбор Николай Джелатов. Преди дни боксьорката Стойка Петрова заяви, че тя е заслужавала да представи България в Рио, но вместо нея е избрана Станимира Петрова, която според нея, е толерирана от федерацията.

„Обвиненията към Инински са безпочвени. За подготовката всичко беше обезпечено. Аз, когато съм бил треньор, такова обезпечаване не е имало. След като каруцата се обърне – хиляди пътища. Няма градивна критика, а унищожителна. Не е редно. Не виждам българският бокс да има стойностни треньори. Обръща се гръб на образованието, а всеки спорт се развива на базата на научни постижения.”, заяви Джелатов.

Станимира Петрова отпадна още след първия си мач в Рио, след като загуби от украинката Татяна Коб. Според Джелатов обаче вината за това може да бъде търсена единствено в треньорите. „Станимира беше готова да стане олимпийска шампионка. Залагам си главата, бил съм треньор. Защо не стана ли? Причините може да са много – да е отишла по-рано там, да е прегоряла, да не са й осигурени подходящи турнири… Не мога да обвиня за това Краси Инински. Той не е треньор, а обезпечава подготовката, на него му се спускат плановете. Ако изобщо трябва да се търси отговорност на някого, това са треньорите.”

„Колкото и нескромно да звучи, ако аз бях треньор на Станимира, тя щеше да е олимпийски шампион”. добави Джелатов.

Той е категоричен, че Красимир Инински създава необходимите условия за подготовка на състезателите и трябва да продължи да ръководи федерацията по бокс. „Кой ще дойде? Аз на над 70 години или някакви старци? Инински ли е в ъгъла, той ли ги тренира? Той създава почва за развитие на спорта. С него сме само на здравей-здрасти. Не го защитавам, но се вълнувам. Радвам се, че един млад човек оглавява федерацията. Обезпечи подготовката, състезателите не са лишени от нищо.”

Николай Джелатов смята, че трябва да се направи подробен анализ на последния олимпийски цикъл, да се намерят грешките и да има градивна критика. „Всички трябва да седнат на една маса, да анализират последните четири години и да си посипят главата с пепел. Само Краси Инински гордо трябва да си вдигне главата, защото успя да подсигури всичко. Трябва да му благодарят.”, заяви бившият треньор.

Според него, ако всички работят заедно и в правилната посока, успехите ще дойдат. „Българите сме на първо място по това да обиждаме и да критикуваме останалите. Не си създаваме величия в спорта. Трябва да се направи структурен анализ и на другите Олимпийски игри ще вземем медали.”, завърши Джелатов.

Мария Маринова, BIG5.BG

ДАРИ ЗА НАРОДНА ТОПКА БЪЛГАРИЯ ®

Народна Топка България ®

Народна Топка България ®

Здравейте !Предоставям ви линк към информацията за спонсори и дарители в случай,че има интерес. http://narodnatopka.com/reklama/
Описано е всичко необходимо за проекта !
Целта ни е да отворим вратите на поне по един клуб по народна топка във всеки един град на България. Всяка община, която иска да развива спортната култура на подрастващите и на вече порасналите в региона, е добре дошла в редиците на Федерация „Народна Топка България „.

Това е начинът да изградим и национален отбор за мъже, жени и смесен състав, ако искаме да участваме активно на международната сцена на Световно и Европейско първенство по народна топка ( DODGEBALL CUP ) в зала, на плаж , на сняг и на батут. Всеки от вас, който желае да помогне, е добре дошъл. Свържете се с нас !!!
тел: 0885 94 84 96 – Kim Reiki

Още за нас на следните адреси :

www.kimreikifoundation.com
www.narodnatopka.com
www.mediaplus.bg

Напиши коментар

Your email address will not be published.