Може ли лятната ни почивка да се превърне в динамичен екшън?

Може ли лятната ни почивка да се превърне в динамичен екшън?

Може ли лятната ни почивка да се превърне в динамичен екшън?

Без много изчисления, познавайки родните декори, мога да потвърдя, че неспазването на прости правила може да ни направи герои, които да радват родната публика чрез текста и снимките от някоя безжалостна статия в жълт вестник или сайт. Затова трябва да сме предпазливи, предвидливи и осведомени. Слънчеви изгаряния, слънчеви удари, късно дошла линейка, алергичен шок от ухапване на насекомо, стомашно-чревна инфекция, змия в автомобила и ред други екстри могат да ни подарят слава, която не сме искали. Затова – по сенките и по-тихичко!
За здравето трябва да се мисли още преди почивката. Ако някой има хронични проблеми, е добре да се направят изследвания и да се мине лекарски преглед. Аптечката трябва да се напълни, за да сме подготвени за всякакви изненади. В нея освен обикновените медикаменти трябва да има и противовъзпалителни препарати, лекарства против разстройство и диария, хапчета за морска болест, антисептични средства, бинтове, лепенки и още каквото се сетите. Носите ли очила, вземете си резервни. Ако лекарствата ви са по рецепта, купете си достатъчно количество за целия период на почивката. Вземете и рецептата. При пътуване със самолет медикаментите да са в ръчния багаж, защото другият може и да не пътува със същия полет.
Ежедневната хигиена е супер важна! Ръцете трябва да се мият маниакално редовно. Само така ще намалим опасността от вирусна или бактериална инфекция и ще избегнем простуда или тежка болест. Повечето хора само си изплакват ръцете и смятат, че това е достатъчно. Но не! Търкането на добре насапунисаните повърхностти да продължи повече от 15 секунди! Има просто правило колко да продължи миенето – казвате азбуката наум и готово!
Кога трябва да се мият ръцете? Преди готвене и преди хранене, преди поставяне или сваляне на контактни лещи, след контакт с животни, при обработка на рана, преди и след посещение на тоалетна и веднага след като сме се върнали от улицата.
Не трябва да се прекалява с яденето и с пиенето. И да се внимава какво вкарваме в тялото си – водата да е бутилирана или преварена, напитките и храните да не са от улични търговци и от съмнителни заведения, да не се употребяват неизмити зеленчуци и плодове. Това като предпазване от диария.

KOKONA-SOS !!! Предпазва от ухапвания на комари, кърлежи и други студенокръвни насекоми.

Особено опасно е, ако пострадате заради лоша хигиенна, когато сте в чужбина. Обикновено диарията се предизвиква от Ешерихия коли, коремна бактерия, която си съществува във всеки организъм. Но чуждестранните варианти на същата бактерия чрез образуване на токсини могат да ви причинят диарийни изживявания. Затова трябва да имате в багажа си медикамент за предпазване от това неудоволствие. В аптеката или по телевизията ще ви кажат кое е то.
Когато човек пътува в самолет или в автобус, трябва да се раздвижва и да пие достатъчно течности. Макар и в редки случаи, заседяването може да доведе до образуване на тромби в кръвоносните съдове. Най-малкото, което може да се направи, е да раздвижвате краката си и да поемате дълбоко въздух, за да подобрите кръвообращението си.

FOOT GUARD Безпроблемни ходила крачат по света!

FOOT GUARD – Всичко това за щастливи стъпала!
За избягване на неочаквани ухапвания от насекоми трябва да се знаят някои правила. Необходимостта е заради тежките болести, с които могат да ни заразят. Кърлежите също не прощават. Някои прости действия и бездействия могат да сведат риска до незначителен:
Не излизайте на открито по изгрев и вечер, когато комарите са най-активни.
Носете ризи и панталони с дълги ръкави и крачоли. Може и шапка.
Ако се разхождате в гората или в парка, носете чорапи и затворени обувки.
Периодично проверявайте дали не ви се е залепил кърлеж, и особено в края на деня.
Могат да се използват отблъскващи препарати, с които трябва да се работи внимателно заради отровите в тях.
Не се стремете да добиете тен от първия ден на плажа. Ако изгорите в началото, губите следващите дни. Ако ви застигне слънчев удар, може да загубите всичко.
Не пренебрегвайте детайлите и ще бъдете доволни от себе си. Истината е в дребните неща, които изграждат големите.

 

13450988_1334532873240836_5806771846303086715_nБЪДИ КОКОНА!!!!!

KОКОНА СЛЪНЦЕ 

Слънчева защита
Това е лятото -топло, слънчево, щастливо!
Кадифен загар,траен тен – море, слънце, плаж, мечти!
Аз и ти! А после то и още хиляди усмивки и игри!
Kokona sun – здравословен тен –
За мама,татко и мен!
Българска козметика създадена с натурални продукти!
KOKONA COSMETICS
www.kokona.net

автор: Kim Reiki, Angel Gugufido

ДАРИ ЗА НАРОДНА ТОПКА БЪЛГАРИЯ ®

Народна Топка България ®

Народна Топка България ®

Здравейте !Предоставям ви линк към информацията за спонсори и дарители в случай,че има интерес. http://narodnatopka.com/reklama/
Описано е всичко необходимо за проекта !
Целта ни е да отворим вратите на поне по един клуб по народна топка във всеки един град на България. Всяка община, която иска да развива спортната култура на подрастващите и на вече порасналите в региона, е добре дошла в редиците на Федерация „Народна Топка България „.
Това е начинът да изградим и национален отбор за мъже, жени и смесен състав, ако искаме да участваме активно на международната сцена на Световно и Европейско първенство по народна топка ( DODGEBALL CUP ) в зала, на плаж , на сняг и на батут. Всеки от вас, който желае да помогне, е добре дошъл. Свържете се с нас !!!
тел: 0885 94 84 96 – Kim Reiki

Още за нас на следните адреси :

www.kimreikifoundation.com
www.narodnatopka.com
www.mediaplus.bg

 

Напиши коментар

Your email address will not be published.