Легенда за каменните жени

Легенда за каменните жени

Легенда за каменните жени

Много отдавна в скитските степи живеело племето на сарматките. Считало се, че те са произлезли от амазонките. Били жени-воини, непризнаващи мъжката власт. Раждали децата си от пленени в битка силни мъже, които после убивали.


Веднъж в сражение тяхната предводителка била победена от скитски воин. По законите на племето, той имал правото да я убие, но не пожелал – отдавна бил влюбен в нея и само като я победи в бой, можел да я завоюва. Останал да живее с нея, но сърцето на гордата царица не можело да го приеме и да го признае за равен. Не вярвала и в любовта му. Тогава той и предложил да го подложи на изпитание. Дълго мислила сарматската царица и накрая поискала в знак на чиста и безкористна любов да и донесе символа на слънцето – цветето “майка и мащеха”.


Било посред зима, а степта – покрита със сняг. Неизпълнима задача дала царицата, но любовта на воина била така силна и толкова чисти помислите му, че богинята на земята Апи го съжалила и му дала заветното цвете. Поднесъл го на любимата си, но тя го отхвърлила за пореден път, обвинила го в магьосничество и заповядала да го убият. Когато първата капка кръв паднала на земята, страшно се разгневила богинята на земята. Снегът наоколо се стопил и земята пожълтяла от пожеланото от предводителката цвете. Тогава тя разбрала, че е сгрешила – убила е невинна душа, а с нея и истинската любов. Тогава се вкаменила от мъка. Заедно с царицата се вкаменили и останалите жени от племето, в които горял пламъка на недоверието към мъжката любов.
Племето загинало, но жълтите цветя и до днес кичат степта и напомнят, че гордостта убива истинската любов.

Федерация НАРОДНА ТОПКА БЪЛГАРИЯ
( DODGEBALL FEDERATION BULGARIA )
Нашето мото е “ Спорт за всички, игра за всеки!“.

„Вашата работа е да откриете своя свят и след това да го дадете с цялото си сърце на другите“ Буда
Всеки, без възрастови ограничения, който желае да се развива чрез спорта НАРОДНА ТОПКА ( DODGEBALL ) е добре дошъл в нашите редици. Нашето мото е “ Спорт за всички, игра за всеки!“.

Това е и момента да съобщя, че Народна топка официално е специалност за висше образование в Академията и от 2019/20 , всеки млад човек, който желае да продължи образованието си в това висше учебно заведение, може да кандидатства в университета със специалност Народна топка/DODGEBALL.
Федерация Народна топка България благодари за доверието, което ни гласува професор д-р г-н Пенчо Гешев – ректор, професор Николай Изов – знам.ректор, професор Татяна Янчева, професор Красимир Петков и целият факултативен съвет на Национална спортна академия Васил Левски! ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ! Вече сме част от спортната история на България!

Без значение дали сте спортували някога, дали сте нереализиран човек в друг спорт, а може би сте нежелани, вие или вашето дете, заради възрастта в някой спортен клуб, дали животът ви е отделил от любим за вас спорт, или мислите, че сте много добри с топка в ръка и имате точен мерник, вие сте бивш хандбалист, бивш баскетволист или бивш волейболист, искате да участвате в турнири и състезания, за да печелите медали и купи, вие сте добре дошъл в клубовете ни в цялата страна. Народна топка създава приятелства за цял живот!

Искате ли да създадете свой собствен клуб по народна топка във вашия град и да го развивате ???!!!

Ако имате желание да играете DODGEBALL е необходимо само да се свържете с нас на тел: 0885 948496 , а ние ще ви ориентираме с плановете ни за бъдещето на този спорт. Създаваме история, а вие може да запишете името си в нея!

Предоставям ви линк към информацията за партньори, съмишленици, спонсори, инвеститори и дарители в случай,че има интерес…. https://www.narodnatopka.com/reklama-dbfb/
Описано е всичко необходимо за проекта !

Всяка закупена топка подпомага нашата дейност на национално ниво !
ТОПКИТЕ за ЗАЛА “DBFB GOTCHA BALL” СА С РАЗМЕР 7 ИНЧА ПО ДИЗАЙН НА ФЕДЕРАЦИЯ НАРОДНА ТОПКА БЪЛГАРИЯ С АВТОР ЕВА ПАВЛОВА И СА ОФИЦИАЛНО ОДОБРЕНИ ОТ WORLD DODGEBALL ASSOCIATION .
Топката е от текстил и е лека, а при удар е безболезнена.
https://www.narodnatopka.com/shop/dbfb-gotcha-ball-1/

Напиши коментар

Your email address will not be published.