Капан за мишки

Капан за мишки

Капан за мишки

В една селска къща, една мишка си стояла в дупката и през една пукнатина в стената видяла как стопаните се прибират, носейки някаква кутия. От любопитство мишката зачакала стопаните да отворят кутията, за да види какво има в нея. Когато отворили кутията, стопаните извадили от нея капан за мишки. Мишката толкова се уплашила, че излязла на двора, за да предупреди всички животни, че в къщата има капан за мишки.

Отишла при кокошката и казала:
– Капан за мишки! В къщата има капан за мишки!
Кокошката погледнала мишката и казала:
– Виж, разбирам, мишко, че си уплашена, но мен какво ме засяга това, че в къщата има капан за мишки? Аз не влизам там, ти да му мислиш.

Тогава мишката отишла при прасето и казала:
– Капан за мишки! В къщата има капан за мишки!
А прасето отвърнало:
– Съжелявам да чуя това, мишко, но аз нищо не мога да направя. Въпреки това ще се моля за тебе.

 

Тогава мишката отишла при кравата и казала:
– Капан за мишки! В къщата има капан за мишки!
Кравата отговорила:
– Мишко, това не е моя работа. Този капан не е за мен.
Мишката се прибрала в дупката си, унила и натъжена от това, че трябвало сама да се справя с капана за мишки.
Още същата вечер в къщата се чул силен стоманен тътен от задействането на капана. Съпругата на стопанина се събудила от шума и отишла да види какво е станало. В капана се била хванала отровна змия. Жената се опитала да извади змията от капана, но тя била още жива и я ухапала. Мъжът чул писъка на жена си и когато разбрал какво се е случило, веднага тръгнали към болницата. Но тъй като били бедно семейство и нямали пари, мъжът заклал кокошката за да я занесе на доктора.
Когато стигнали, докторът казал, че нищо не може да направи, защото змията била много отровна.
Мъжът и жената се прибрали в къщи и свикали цялото село, за да може, ако някой знае лек за ухапване от змия, да го каже. Тъй като нямало с какво да нагости толкова гости, мъжът заклал прасето. Събрали се всички, но никои не знаел лек за ухапване от отровна змия.
Жената починала още същата вечер, а на погребението се събрало цялото село. Мъжът трябвало да заколи и кравата, за да уважи дошлите за погребението.
През пукнатината в стената, мишката видяла всичко и си помислила:
– Когато някой има проблем, трябва да се опитаме да му помогнем, дори и проблемът да не ни засяга лично. Когато един от нас е застрашен, всички ние сме изложени на риск, защото всички сме въвлечени в това пътуване, наречено живот.

 

ДАРИ ЗА НАРОДНА ТОПКА БЪЛГАРИЯ ®

Народна Топка България ®

Народна Топка България ®

Здравейте !Предоставям ви линк към информацията за спонсори и дарители в случай,че има интерес. http://narodnatopka.com/reklama/
Описано е всичко необходимо за проекта !
Целта ни е да отворим вратите на поне по един клуб по народна топка във всеки един град на България. Всяка община, която иска да развива спортната култура на подрастващите и на вече порасналите в региона, е добре дошла в редиците на Федерация „Народна Топка България „.

Това е начинът да изградим и национален отбор за мъже, жени и смесен състав, ако искаме да участваме активно на международната сцена на Световно и Европейско първенство по народна топка ( DODGEBALL CUP ) в зала, на плаж , на сняг и на батут. Всеки от вас, който желае да помогне, е добре дошъл. Свържете се с нас !!!
тел: 0885 94 84 96 – Kim Reiki

Още за нас на следните адреси :

www.kimreikifoundation.com
www.narodnatopka.com
www.mediaplus.bg

Напиши коментар

Your email address will not be published.