КАКВО Е ЛЮБОВ от Калина Паскалева

КАКВО Е ЛЮБОВ от Калина Паскалева

КАКВО Е ЛЮБОВ?

от Калина Паскалева

Студено е. Навън, в сърцата и в душите ви – празни като джоб на бездомен. Досущ като него ги пълните с водка, за да намерите обич на заем. От оная фалшивата, дискотечната, дето се изпарява както спирта в кръвта ви – след 24 часа. От оная, в която всичко е цветно докато изгрее слънцето и маските паднат.

Натежалата спирала едва държи клепачите ви, които се сблъскват с истината – търсеща приспивателно за утеха. Искате да заспите и да забравите. За него/ за нея, за измамната вечер. Роклята и костюмът са разпилени на пода, цигара догаря в пепелника, до чинията с няколко линии кокаин.

И той е фалшив. Не ви хваща съня и сърцето ви бие учестено. Но не е от невероятния секс – било е грозно и мръсно чукане, досущ като порно филм. И няма и следа от романтичните филми, в които първата целувка е на брега на морето. Това търсите вие, това ви намира.

Лесното, бързото, то няма история. Няма спомени. Има само аромат на страст и вкус на прехапани устни. Това не е любов, и не ще прерасне в такава. Това са модерните взаимоотношения на 21 век, които всички прокламирате и лъжете, че харесвате.

Удобно нали? Без ангажименти и излишни тревоги. Всички вие сте заети да бачкате много – и дупе да ви е яко и в пряк и преносен смисъл. Изкарвате кинтите, с които да ви харесат. И не е нужно да пишете поеми, да подарите роза, достатъчно е да се види ключа на скъпата западна кола.

Толкова е гладен народът, че марката няма значение. И апартаментът няма значение дали е ваш. Тя няма собствен, мечтае да си остави четката за зъби някъде. И закачалката с балната рокля. Онази същата, която свалихте след третата водка. Още в кенефа, на по линия.


Така седят нещата. Но има и друга страна. Онази, в която чувствата са истински. Онази, в която не мислиш кога ще получиш или подариш пръстен. Онази, в която една усмивка, е целият ти свят. И там го има мръсното чукане, но то е само за разкош. Не повод за вечеря със закуска.

Кафето се пие и за да споделиш как ще мине денят ти. За да получиш съвет и вечерта да разкажеш, да плачеш или да се посмееш. Онази любов не е вечна, защото вечността е само за мъртвите. А кой иска пепел пред огън. Онази чиста, истинска любов, не смята кой колко е дал, и кой колко е взел.

Там няма женски игрички и номерца, с които мъжът да падне в капана. Там има само един океан. От емоции. Понякога бурни, понякога тихи и плахи. Като вълните сутрин – едва докосващи брега. Същият, на който без свян стои забравена мъжка риза. От него съблечена.
За мен това е любов. И когато в сърцето ми стане студено, значи всичко е вече на пепел!

 

Действащите лица са измислени, но тяхната история може да е историята на безброй хора из целия свят. Ваше ли е това огледало ?! Познахте ли се ?! Всяка прилика с действителни лица и събития е случайна!

ДАРИ ЗА НАРОДНА ТОПКА БЪЛГАРИЯ ®

Народна Топка България ®

Народна Топка България ®

Здравейте !Предоставям ви линк към информацията за спонсори и дарители в случай,че има интерес. http://narodnatopka.com/reklama/
Описано е всичко необходимо за проекта !
Целта ни е да отворим вратите на поне по един клуб по народна топка във всеки един град на България. Всяка община, която иска да развива спортната култура на подрастващите и на вече порасналите в региона, е добре дошла в редиците на Федерация „Народна Топка България „.

Това е начинът да изградим и национален отбор за мъже, жени и смесен състав, ако искаме да участваме активно на международната сцена на Световно и Европейско първенство по народна топка ( DODGEBALL CUP ) в зала, на плаж , на сняг и на батут. Всеки от вас, който желае да помогне, е добре дошъл. Свържете се с нас !!!
тел: 0885 94 84 96 – Kim Reiki

Още за нас на следните адреси :

www.kimreikifoundation.com
www.narodnatopka.com
www.mediaplus.bg

Напиши коментар

Your email address will not be published.