Магия в устата или как да имаш красива усмивка

Магия в устата или как да имаш красива усмивка

Магия в устата или как да имаш красива усмивка

       Да имаш красива усмивка означава зъбите ти да са като от модно списание. Не дорисувани, а с правилна форма, в традиционни подредба и размери, и непременно привлекателно бели. Какво означава да не си в крак с тези изисквания ли? Ами ще имаш проблеми със социалната адаптация, особено ако работиш в САЩ. А там, както сме виждали и чували, зъболекарите са милионери. Схемата работи безотказно – несъвършена природа, претенциозно общество, скъпи зъболекарски материали и услуги,  платежоспособни кандидати за съвършество. Не стоматология, а изкуство. Не медицина, а психология. Да накараш всекиго в относително краткия си живот да се променя към неестествени модели. А това си е чиста търговия. И тъй като потреблението е новата ни религия, слушайте проповедниците. За жените е особено важно да вярват, че са неотразими. А това е част от голямата игра за продължаване на рода, макар и с позабравена крайна цел.

    Физиката казва, че цветът на зъбите зависи от способността на зъбния емайл да отразява светлината. Колкото повече, толкова по-бели! И затова избелването е процес, който премахва пигментите, натрупани в зъбния емайл и снижаващи отразяващата способност на зъба. Избелващите вещества разкъсват въглеродните връзки в молекулите на пигментите. Така те се разрушават и стават прозрачни, което води до оптическа белота.

     Каквито и свръхтехнологични препарати за избелване в домашни условия да сте си купили, няма как да прескочите почистването на зъбния налеп чрез ултразвук при стоматолога. Тази процедура понякога е достатъчна и не е необходимо последващо третиране. В зависимост от химическия си състав някои избелващи препарати се нанасят на зъбите и действат един и половина – два часа, а други стоят минимум пет часа. Гелът се прикрепя със специални готови или изработени индивидуално приспособления.

   Повечето жени предпочитат да се доверят на стоматолога, който осигурява оптически и душевен комфорт с една избелваща зъбите процедура. Около два часа време, съответното количество банкноти и резултатът е сигурен. Той се основава на химическо, светлинно или на лазерно избелване. При химическия начин препаратите са силни и действат по-бързо, отколкото в домашни условия. Венците се покриват с фотополимер, за да не се увредят. Гелът се нанася три пъти и действа по 20 минути всеки път. При светлинното избелване гелът се активира с помощта на специални лампи. Процедурата е до два пъти по-кратка от химическата, а ефектът е по-изразен.

     При лазерното избелване гелът заработва при облъчване с лазер. Това е най-кратката процедура, практически безболезнена е и ефектът е най-дълготраен – до две години. Както се досещата, цената тук е най-висока. Но красотата е безценна. А и съвременните избелващи системи не нараняват емайла на зъбите. В някои случаи може да се почувства температурна раздразнителност при светлинното и лазерното избелване. За отстраняване на чувствителността и за възстановяване и заздравяване на емайла се провежда флуориране или реминерализираща терапия, при което емайлът се насища със съединения на калция, фосфора и флуора посредством апликация, електро и йонофореза. В домашни условия укрепващите процедури срещу свръхчувствителността на зъбите се изпълняват със специални пасти, съдържащи минерали във вид на наночастици, които се интегрират в зъбния емайл и го укрепват. Тези вещества са идентични на структурите на твърдите тъкани на зъба. И последно – след избелването е наложително спазването на режим, изключващ употребата на оцветяващи хранителни продукти.

   Неприятни ефекти след избелване на зъбите се получават, ако пломбите но видимите части на зъбите контрастират с общия естествен цвят на зъбите. Изкуствените материали не се избелват. Затова, ако искате пълно щастие, трябва препломбиране с нов материал, отговарящ по цвят на цвета на емайла. Но и това е решение със съмнителен край, защото с времето различните материали потъмняват различно.

По-безопасни са белите петна по зъбите, които се появяват вследствие от пресушаващото действие на избелващия гел. След няколко дни нивото на влагата се възстановява и петната изчезват.

автор: Kim Reiki ®Magic Man Studio, Angel Petrov

 

ДАРИ ЗА НАРОДНА ТОПКА БЪЛГАРИЯ ®

Народна Топка България ®
Народна Топка България ®

Още за нас на следните адреси :

www.kimreikifoundation.com
www.narodnatopka.com
www.mediaplus.bg

Напиши коментар

Your email address will not be published.