Военните, туристите, спортистите и кой ли още не влизат в списъка на жертвите на онихомикозата.

Военните, туристите, спортистите и кой ли още не влизат в списъка на жертвите на онихомикозата.

Военните, туристите, спортистите и кой ли още не влизат в списъка на жертвите на онихомикозата.

Когато трудно се справяме с един проблем, започваме да прехвърляме статистиката.

А тя в сагата с онихомикозата съобщава, че повечето от случаите на заразяване с тази рекламно значима болест  стават през лятото. И въпреки че я наричат „болест на командированите и спортистите”, тя си се разхожда и по други категории нещастници, подарявайки им доживотни грижи. Микозата на стъпалата обхваща все-повече възрасти. Нарастването се обяснява с миграцията и със заседналия живот на хората. Но като че ли границите на правилото се размиват. Става все по-необяснимо и трудно.

Военните, туристите, спортистите и кой ли още не влизат в списъка на жертвите на онихомикозата.

Гъбичките, причиняващи онихомикозата, се наричат дерматофити, а иначе са дрождеподобни гъби от рода Кандида или плесенови гъби, които намират най-дребните наранявания и протривания, за да проникнат в организма. Най-застрашени са хората, чиито стъпала се изпотяват обилно, защото влагата и високата температура подпомагат разпространението на гъбичната инфекция.

Пораженията започват като правило върху кожата между пръстите на краката. Отначало се забелязва зачервяване, сухота на кожата на стъпалото, която не преминава въпреки прилагането на всякакви овлажняващи кремове, малки цепнатинки на кожата, които могат и да не предизвикат безпокойство, лющене на кожата между пръстите. По-късно се усеща сърбеж и парене. На стъпалото и на петите кожата се удебелява и се лющи, между пръстите се появяват болезнени цепнатинки, а краката започват да миришат неприятно.

FOOT GUARD – Всичко това за щастливи стъпала!

Най-добрата профилактика е хигиената, но понякога и тя не помага. Но все пак през лятото трябва да се носят проветриви обувки, като чорапите непременно трябва да са от естествени материали и да се сменят ежедневно. През зимата обувките трябва да са сухи, да не се стои с мокри крака в тях, а когато не сме навън, трябва да се преобуваме в по-леки обувки. В банята, в басейна и във фитнеса не трябва да се стъпва по пода с боси крака. Ако се използват общи неща, всичко трябва да се измива и дезинфекцира грижливо, за да се избегне заразяване. И никога де не се обуват любезно предложените от домакните чехли, предложени от домакините, когато сте на гости.

FOOT GUARD Безпроблемни ходила крачат по света!

Ако не сторите нищо срещу гъбичките, може да прихванете и някое друго бактериално злощастие, защото цепнатинките на краката са входна врата за много инфекции. Много често онихомикозата се съпътства с екземи и дерматити. Така че не трябва да се предавате и да се оставяте да ви победят гъбите. Колкото по-дълго ги търпите, толкова по-трудно ще си отидат.

Има много описани народни методи за лечение на онихомикозата или поне за облекчаване на симптомите и, но това са напипващи схеми. Те не се борят с причинителя , защото нямат механизъм за разпознаването му. Това може да стане  само чрез лабораторни изследвания. Едва тогава започват опитите за победа чрез война – стъпалото се маже сутрин и вечер с препарати, чиито основни компоненти са млечна и салицилова киселина. След това през нощта се слага компрес от салицилов вазелин. За отлющване на заразения слой кожа се правят сапунено – содени вани, а след това с пемза се премахва засегнатия слой. И това трябва да става ежедневно.

Гъбичките най-често се лекуват с наложили се антимикотични кремове. Ако не сте се вглеждали и заслушвали, можете да чуете как се казват – между рекламите за лечение на простата и остеопороза има и такива за гъбички и кремове против тях. Но такава е българската участ – пациентите да знаят повече от лекарите и сами да си изписват лекарствата. Което води до неуспех.

Да се маже крака с необходимото, изписано от лекаря лекарство, и след около  6 до 10 седмици симптомите може да изчезнат, но мазането продължава. Така се гарантира, че гъбите може и да не се върнат. Резултатът на лечението зависи от редовността – един пропуснат ден и всичко може да отиде на вятъра. При запуснати случаи отначало се назначават системни препарати, които имат и странични ефекти, затова не отлагайте посещението при кожния лекар.

автор: Kim Reiki, Angel Gugufido

БЪДИ КОКОНА!!!!!

13102861_1292868837407240_2063046793402073760_n12994518_1286950897999034_1869858716404678145_n

FOOT GUARD Безпроблемни ходила крачат по света!

FOOT GUARD – Всичко това за щастливи стъпала!
Решава проблеми
Какво по-хубаво от поддържани мъжки
и хубави женски крака,
от комфорта да се събуеш където си пожелаеш?
Какво по-хубаво от това да забравиш, че имаш проблем?
И всичко това за щастливи стъпала!
Българска козметика създадена с натурални продукти!
KOKONA COSMETICS
www.kokona.net

 

 

ДАРИ ЗА НАРОДНА ТОПКА БЪЛГАРИЯ ®

Народна Топка България ®

Народна Топка България ®

Здравейте !Предоставям ви линк към информацията за спонсори и дарители в случай,че има интерес. http://narodnatopka.com/reklama/
Описано е всичко необходимо за проекта !
Целта ни е да отворим вратите на поне по един клуб по народна топка във всеки един град на България. Всяка община, която иска да развива спортната култура на подрастващите и на вече порасналите в региона, е добре дошла в редиците на Федерация „Народна Топка България „.
Това е начинът да изградим и национален отбор за мъже, жени и смесен състав, ако искаме да участваме активно на международната сцена на Световно и Европейско първенство по народна топка ( DODGEBALL CUP ) в зала, на плаж , на сняг и на батут. Всеки от вас, който желае да помогне, е добре дошъл. Свържете се с нас !!!
тел: 0885 94 84 96 – Kim Reiki

Още за нас на следните адреси :

www.kimreikifoundation.com
www.narodnatopka.com
www.mediaplus.bg

 

Напиши коментар

Your email address will not be published.