“инвазия от БЕЗУМЦИ…” добавям от безмозъчни ….

“инвазия от БЕЗУМЦИ…” добавям от безмозъчни ….

“инвазия от БЕЗУМЦИ…” добавям от безмозъчни ….

от Цвета Кирилова 

Чухте ли, че бившето кино „Сердика” в центъра на столицата и едноименният хотел над него щели да бъдат съборени и на тяхно място ще се появи нов хотел. Някой знае ли още подробности?

Предполагам, че мераклиите да строят хотел са съгласували проекта си с Националния институт по паметниците на културата, тъй като сградата попада в “особена архитектурна среда” и от института трябва да дадат своето мнение публично.

Както е известно на софиянци, красивата емблематична сградата е паметник на КУЛТУРАТА и е знакова сграда за София със своя традиция. Тя е символ с историческо минало и може да показва на всеки гост на града, че естетиката не ни е чужда.

Дано предприемачите са били информирани, че за да се започне строителство, преди това е необходимо да се направи ново градоустройство на района, то да бъде официално обявено и да има обществено обсъждане.

Мнения на граждани от социалната мрежа Фейсбук :

Тодор Тодоров В корумпирана България всичко е възможно ! Дори и MARVEL да бутнат паметника на Левски , за да построят статуя на Супермен или Спайдърмен ….

Viara Gavrilova Боже , пази България!

Valentin Stoyanov …..Господииии, !!!! Инвазия от безумци ..спрете земята искам да сляза ! Ех , Ники колко е точно стихотворението ти ! .. ………..
Ново време, стари нрави.
Дни велики. Безпарични.
Всичко криво стана право.
Бой до дупка! Нищо лично.
Празни длани, устни черни,
търси пътища сърцето.
И го следват – зли, но верни,
два инфаркта като псета.
Тиха пролет, луда зима.
Тънки бръчки ни полазват.
Тука няма, тука има –
изборът ни – пусто в празно.
Свобода като стотинка –
кръгла, жълта, празноглава.
Две калинки, три калинки –
омагьосана държава.
Честна дума – празно слово.
Имаш порта, нямаш къща.
Всичко старо пак е ново:
комунизмът се завръща.
Ники Комедвенска

Kalin Todorov Ха Цвети не знам какво те кара да мислиш че няма да им разрешат ….по горе е писано …..”инвазия от БЕЗУМЦИ…” добавям от безмозъчни ….

Теа Теа СТИГА ВЕЧЕ! Това е прекалено! Аз, дето не съм професор по филология и не съм писател, ще взема да напиша книга за това, кои сгради трябва да се бутат и кои не! Писна ми от хора, които се чудят къде да си денат парите и какво, аджеба да построят и къде да го построят! Абсолютно не смятам, че тази сграда мирише на СОЦ и има СОЦ излъчване! Как може човек, който е роден в София по времето на тази и всички подобни сгради, да мисли такива неща! Вие нямате ли минало, нямате ли спомени за тези сгради, за историята им, не сте ли ходили на кино в тази “СОЦ” сграда, не сте ли хапвали пастички на терасата на тази сграда и не сте ли гледали София отвисоко! Явно не сте, щом мислите, че този паметник на културата трябва да се замени с идиотските огледални сгради, които стърчат към небето и в които никой не влиза! Аз лично имам страхотни спомени като дете от ресторанта на тази сграда, които са вкусни и сладки и, когато му дойде времето ще разкажа за тях! Да си позволиш да буташ история в центъра на София…това е лудост и безумие! Левски ще изскочи от паметника си, ако това стане! Имала СОЦ излъчване! Айде бе! И къде й е СОЦА на тази сграда! За мен това е сграда, по времето на която аз съм се появила на този свят, за милиони софиянци също и не мисля, че някой ще си позволи да разрушава историята и паметниците така с лека ръка, както направиха онези с Палмира! Да, Сердика не е от 3-ти век преди новата ера, обаче всички вие, които живеете в момента в София сте минавали милиони пъти покрай нея и това е съвсем нормално тя да е там вдясно или вляво от вас! Вие сте я наследили тази сграда! Вие сте наследили и стотици други сгради в центъра на София и в България изобщо и нямате право да отнемате на следващите поколения това, което са ви оставили на вас! И какво ви пречи тази сграда? На кого му пречи изобщо? На кривата ракета космоса й пречи! Ами че и на Левски паметника има чорбаджийско излъчване, строен е по времето на чорбаджиите, що не го бутнете и него! И да построите стъклен паметник с огледала и фонтани, обаче да е небостъргач и да има паркинг, нали сме капитализъм! Я да се разкарате с вашия грандомански капитализъм и величие, че вече ми писна да слушам и гледам грандомани да рушат и да строят бездушни, безполезни молове и небостъргачи! Я да спрете да рушите де що има история и паметници, че вече бъйгън стана! Има време и място за всичко! Който иска да строи…моля – софийското равно поле е широко – да строи, каквото и колкото си иска! Не пипайте центъра на София! Аман вече! АКО НЯКОЙ ИСКА ДА СЪБОРИ ТАЗИ СГРАДА, КАКТО И ОНАЗИ НА ПЛОЩАД ВЪЗРАЖДАНЕ, АЗ ЛИЧНО ЩЕ ОРГАНИЗИРАМ РЕФЕРЕНДУМ ЗА СПИРАНЕ СЪБАРЯНЕТО НА ВСИЧКИ СТАРИ СГРАДИ В БЪЛГАРИЯ! ДА! Съжалявам за това дълго постче, обаче вече ми писна!………………

Цвета Кирилова Мнозина никога не са били част от този град и миналото му, по простата причина, че никога не са били раждани в този град. Как да имаш отношение към град, в който си пришълец. За тях стара София е само картичка, която са лепили в тетрадката като забележителност по родинознание smile emoticon

Теа Теа Абсолютно! И как да имаш друго отношение към град, в който си дошъл за жителство и печалбарство! И как да имаш различно отношение към град, който ти служи за трамплин към евроградовете и евродържавите! Аман от пришълци, аман от бежанци, аман от извънземни! Писна ми да гледам как центъра на София и даже цяла София се оцветява в тъмни краски от афроНЕкакъв си вид! Не мога да си позная центъра, бе! Това не е моята централна София, това не е моя ЦУМ, това не е моя пазар, това не е моето училище, това не е моята централна гара, която откакто е построена не е измита нито веднъж! К,во да говориме, изобщо! Побърка се света и това си е! Искам си 60-те и 70-те години, искам си ги и толкоз! Не искам модерните времена на Чаплин, не искам гнил капитализъм, не искам небостъргачи, не искам рушащи се сгради, не искам бежанци, не искам войни, не искам блокове на плажа, не искам побърканяци! Е, толкова ли много искам!…

Вельо Иванов Аз работих в хотела преди да го затворят.Когато започнах работа хотела беше в окаяно положение не беше правен ремонт от построяването му.Новите собственици вложиха много пари и беше ремонтиран изцяло,започна да работи и то доста добре.Тогава дойде изненадата, появиха се някакви хора които бяха решили че ще правят мол направиха всичко възможно да вземат сградата накрая стана и тоя пожар които едва ли беше случаен . РАЗСИПАХА ВСИЧКО СГРАДАТА СТОЙ НЕОБИТАЕМА ВЕЧЕ 10 ГОДИНИ!Сега пък ще я бутат простотията им няма граници!!!

Galina Morena Спомням си, че имаше някакъв инсцениран пожар дори….

ДАРИ ЗА НАРОДНА ТОПКА БЪЛГАРИЯ ®

Народна Топка България ®

Народна Топка България ®

Още за нас на следните адреси :

www.kimreikifoundation.com
www.narodnatopka.com
www.mediaplus.bg

 

Напиши коментар

Your email address will not be published.