Хубаво, Лошо, Много лошо !

Хубаво, Лошо, Много лошо !

Хубаво, Лошо, Много лошо !

Хубаво: Жена ти е бременна.
Лошо: В утробата й има цели три бебета.
Много лошо: Направил си операция за стерилизация. Преди три години.

Хубаво: Жена ти не говори с теб.
Лошо: Иска развод.
Много лошо: Тя е адвокат.

Хубаво: Синът ти расте.
Лошо: Свалил е възрастната ви съседка.
Много лошо: Ти също.

Хубаво: Синът ти прекарва много време в стаята си.
Лошо: В стаята му намираш скрити порнофилми.
Много лошо: Има те на някои от тях.

Хубаво: Мъжът ти най-накрая е съгласен – стига толкова деца!
Лошо: Не можеш да си намериш противозачатъчните.
Много лошо: Взела ги е дъщеря ти.

Хубаво: Твоят мъж добре се ориентира в модата.
Лошо: Ти разбираш, че той тайно е обличал дрехите ти.
Много лошо: На него му стоят по-добре.

Хубаво: Провеждаш беседа за пчеличките и тичинките с дъщеря си
Лошо: Тя постоянно те прекъсва…
Много лошо: …и поправя.

Хубаво: Синът ти излиза на първа среща.
Лошо: С мъж.
Много лошо: Който е твое гадже.

Хубаво: Дъщеря ти си намира работа веднага след завършване на института.
Лошо: Като проститутка.
Много лошо: Някои от колегите ти са й клиенти.
Ужасно: Тя печели повече от теб.

Хубаво: Четейки всичко това, ти се усмихваш.
Лошо: Познаваш хора с подобни ситуации.
Много лошо: Ти си един от тях.

10 ВАЖНИ СЪВЕТА, АКО В НИЩО НЕ ВИ ВЪРВИ :

1. Припомнете си, че да промени живота си може всеки човек. Иска се само желание. Но трябва да започнете от собствените си мисли. Ако постоянно мислите за лошото, то ще ви се случва. Много пъти сте чели и чували за това, че мислите се материализират. Имайте го предвид.
2. Не е достатъчно само да мислите за хубавото, думите също придобиват форма, затова и говорете за хубавото. С приятели, вкъщи, на работа – говорете за това колко е прекрасен животът и колко по-прекрасен става с всеки изминал миг. Ако ваш близък подхване вечната тема “Накъде отива този свят!”, не поддържайте подобна дискусия. Вие знаете и вярвате, че животът става все по-хубав с всеки изминал ден.
3. Не заливайте проблемите с алкохол. По този начин само ще прибавите и други към тях, ще загубите здравето си и много пари. Същото се отнася и за пушенето. Това е пряк път към болестта.
4. Препоръчително е да спортувате. Доказано е, че спортът носи положителни емоции, а и влияе добре на здравето. Не е задължително да постигате рекорди. Достатъчно е да се занимавате по половин час на ден с приятни за самите вас тренировки. Разходка в парка, федербал или малко джогинг също ще повдигнат настроението ви. А ако сте любители на животните, може да поразходите кучетата от Фермата, например. Физическата активност ободрява тялото, но и калява духа. След като сте се раздвижили, ще усетите, че вече не гледате на света в черни краски.
5. Любовта променя живота към по-добро. Внася в живота ни повече позитивност и щастие. Това красиво чувство преобразява живота ви, вдъхновява за нови подвизи и постижения. Ако чувствате, че изпадате в негативно състояние, припомнете си, че имате любящ човек до себе си, когото и вие обичате. Ако пък още нямате такъв, дали не е време за нова среща?
6. Съвсем не е вярно, че сълзите от скръб не помагат. Понякога е достатъчно просто да си поплачете, когато на душата ѝ е зле, за да видите живота в съвсем друга светлина. Сълзите имат магичната сила да ни накарат да прозрем истината, че сами определяме дали да сме тъжни или щастливи и да ни пречистят от отровите на съзнанието, които са ни накарали да изпаднем за миг в дупка.
7. Постарайте се да погледнете на ситуацията безпристрастно. Действително ли е толкова плачевна или просто така ви се струва? Вижте колко хора около вас всъщност са доста по-зле, но продължават да живеят, да се радват, да се борят.
8. Когато наистина всичко е лошо, най-много ви се иска да се затворите вкъщи, никъде да не ходите и никого да не виждате. Това обаче е погрешна стъпка. Напротив, излезте, бъдете сред хора, с които може да поговорите и да споделите страданията си.
9. Престанете да се самосъжалявате. Започнете да действате. Знаете, че можете да промените ситуацията. Започнете нов живот.
10. Не се страхувайте да се обърнете за помощ към близките си и приятелите. За всеки навременната подкрепа е много важна. Тя ще ви помогне да решите проблемите си и да намерите изход от ситуацията.

 

 

ДАРИ ЗА НАРОДНА ТОПКА БЪЛГАРИЯ ®

Народна Топка България ®

Народна Топка България ®

Още за нас на следните адреси :

www.kimreikifoundation.com
www.narodnatopka.com
www.mediaplus.bg

Напиши коментар

Your email address will not be published.