Безплатна правна консултация от адв. Емил Василев

Безплатна правна консултация от адв. Емил Василев

Безплатна правна консултация от адв. Емил Василев

” Хич не им се плашете на т. нар. колекторски фирми. Това са организации за доброволно събиране на задължения, които обикновено се наемат на процент от банки и мобилни оператори или пък вземанията на тези “монополисти” са прехвърлени на фирма-събирач чрез цесия.

ЗАПОМНЕТЕ:

Колекторските фирми не са съдебни изпълнители и могат да извършват само доброволно събиране на задължения. Те не могат да правят запори, възбрани или публични продани на ваше имущество. Те могат единствено любезно да ви помолят да заплатите дадено ваше задължение.

Правило № 1:

Не подписвайте никакви документи, които ви се поднасят от колекторска фирма и не отговаряйте на техни писма. В противен случай това ще се използва срещу вас в съда. Ако вие откажете да платите доброволно задължението си, колекторската фирма няма друг избор, освен да заведе съдебно дело. Обикновено се използва процедура по ГПК, наречена ЗАПОВЕДНО ПРОИЗВОДСТВО.

Правило № 2:

Ако получите какъвто и да било документ от съда, в който се сочи ваше парично задължение, незабавно се свържете с адвокат, който ще ви обясни как лесно и без никакви разходи да стопирате процедурата – в закона са предвидени защитни механизми за длъжника. Най-погрешно е поведението на щрауса, защото бездействието в заповедното производство е приравнено на признаване на задължението и следва издаване изпълнителен лист по съкратена процедура без да се води исково производство. После ви хвърлят в лапите на съдебен изпълнител, който извършва вече принудително изпълнение на вашето задлъжение и ви събува и долните гащи. Освен че ще спре заповедното производство, адвокатът може да спечели и евентуално заведения срещу вас установителен иск, тъй като често пъти е изтекла погасителната давност на задължението ви или пък цесията е нередовна, поради неуведомяване на длъжника.

Правило № 3, 4, 5 и т. н. до 100: 

Обърнете се към адвокат, а не плачете постфактум срещу жестоките монополисти, които са ви довели до просешка тояга. Животът не е честен, затова бъдете европейци и ползвайте компетентна правна помощ. Анадънмо?

” Частното съдебно изпълнение се окза горчивото хапче, което трябваше да изпием заради андрешковския си манталитет. Но от друга страна аз не приемам сегашния модел на частно изпълнение в ГПК, който практически е направил частните бирници абсолютно безконтролни.”

автор : адв. Емил Василев

Мнения: 

”  Задълженията към монополистите в голяма част от случаите са рекет! Особено тези към Топлофикация. След 1989 г. се премахна понятието “дружества с особен статут”, но дефакто Топлофикация остана такова дружество! Тя няма договори с “клиентите си”, но ги съди за неплатени сметки! В Търговския закон е записано, че непоиската търговска стока не се заплаща! Директива 32/2006 на ЕС изрично опоменава, че по отношение на енергетиката се заплаща единствено и само потребената енергия! Такса “Сградна инсталация” е незаконна според тази директива, защото няма уред, който да изчисли подобно потребление, плюс това не може преносните уреди да бъдат калкулирани като ОТОПЛИТЕЛНИ ТЕЛА! Топлофикация твърди, че продава на входа, не на отделните домакинства… Защо тогава има индивидуални партиди и биват съдени домакинствата, а не етажната собственост? Освен това, “договорите”, които Топлофикация твърди, че има, са всъщност молби за присъединяване, подписани от не повече от 10% от етажната собственост, или това са домоуправителят и още двама души. Пък и тези молби в 90% от случаите са подадени по времето на социализма, когато парното беше 5-8 лева на месец! В тези молби, които според Топлофикация са “договори”, няма записани общи условия, единична цена, качество на продаваната стока и т.н. параметри, с които трябва всеки един договор за доставка на стоки и услуги да е снабден.
Топлофикация София има заведени над 200 000 дела! Не са ли малко много “Андрешковците” на Топлофикация, г-н Андреев? И дали вината е във вменените за “потребители”, или в Топлофикация? Има една арабска поговорка, която гласи:
“Ако някой ти каже, че си магаре, подмини го. Ако втори ти каже, че си магаре, замисли се. Ако трети ти каже, че си магаре, отивай да си купиш самар”. Гавраил Гавраилов

” Благодаря ви, че безвъзмездно споделяте тази информация и разяснявате “как стоят нещата”. Моля, тези от нас които са я видели да я споделят, за да достигне до повече хора. ” Петър Петров

ДАРИ ЗА НАРОДНА ТОПКА БЪЛГАРИЯ ®

Народна Топка България ®

Народна Топка България ®

Здравейте !Предоставям ви линк към информацията за спонсори и дарители в случай,че има интерес. http://narodnatopka.com/reklama/
Описано е всичко необходимо за проекта !
Целта ни е да отворим вратите на поне по един клуб по народна топка във всеки един град на България. Всяка община, която иска да развива спортната култура на подрастващите и на вече порасналите в региона, е добре дошла в редиците на Федерация „Народна Топка България „.
Това е начинът да изградим и национален отбор за мъже, жени и смесен състав, ако искаме да участваме активно на международната сцена на Световно и Европейско първенство по народна топка ( DODGEBALL CUP ) в зала, на плаж , на сняг и на батут. Всеки от вас, който желае да помогне, е добре дошъл. Свържете се с нас !!!
тел: 0885 94 84 96 – Kim Reiki

Още за нас на следните адреси :

www.kimreikifoundation.com
www.narodnatopka.com
www.mediaplus.bg

Напиши коментар

Your email address will not be published.