Изявление на Президента на Федерация Народна топка България

Изявление на Президента на Федерация Народна топка България

Изявление на Президента на Федерация Народна топка България

Днес ще се проведе съвещание на Европейската федерация по народна топка, в което ще вземат участие всички 17 страни членки. На него ще се обсъди, коя страна ще приеме следващото домакинство на Европейското първенство по народна топка през 2019 година.

България имаше намерение да се кандидатира за това домакинство през 2019-ста, но от една година очакваме Министерството на Спорта да издаде лиценз на Федерация Народна топка България ! Да се надяваме, че ще можем да поемем домакинството през 2020 г.

Ние искаме да се развиваме и да градим, за да оставим още една възможност на поколенията след нас да развиват спортния си дух. Близо 70 държави членки на Световната Асоциация сме кандидатствали за Олимпийки спорт и в момента сме под наблюдение.

Федерация Народна топка България постигна съгласие с Национална спортна академия ” Васил Левски” в лицето на г-н Пенчо Гешев спортът народна топка да влезе като специалност за висше образование в академията, за да имаме в бъдеще кадри – треньори и съдии.

Интересът към дейността ни от малки и големи става все по-голям в цялата страна и искаме Министерството на спорта да вземе скоро решение в полза на българския спорт и на Федерация Народна топка България, и да ни позволи да се развиваме.

Бихме искали, Министърът на спорта Г-н Красен Кралев да поеме инициативата и заедно да развием народна топка в Училища, Гимназии и Университети ! Знаем, от негови участия в медии, че развитието на спорта в учебните заведения е негова болна тема и ще се радваме да му помогнем зедно да се справим с този казус. Народна топка е спорт и е идеален за тази цел, както за разнородни социални дейности – деца и възрастни в неравностойно положение, хора с увреждания и др.

Благодарим на г-жа Йорданка Фандъкова, на г-н Чобанов, на г-жа Ирена Димитрова и на Кметовете в районните администрации на гр. София за съдействието, което оказват на Федерация Народна топка България и им обещаваме, че през юни месец отново ще проведем, за трети пореден път, турнирът по народна топка на плаж за Купата на кмета за всички служители на районните администрации!

С Уважение :
Президент на Федерация Народна топка България
Константин Миладинов – Ким рейки
телефон за контакт : 0885 94 84 96

Здравейте !Предоставям ви линк към информацията за партньори, съмишленици, спонсори и дарители в случай,че има интерес…. https://www.narodnatopka.com/reklama-dbfb/
Описано е всичко необходимо за проекта !
Целта ни е да отворим вратите на поне по един клуб по народна топка във всеки един град на България. Всяка община, която иска да развива спортната култура на подрастващите и на вече порасналите в региона, е добре дошла в редиците на Федерация „Народна Топка България „.

Това е начинът да изградим и национален отбор за мъже, жени и смесен състав, ако искаме да участваме активно на международната сцена на Световно и Европейско първенство по народна топка ( DODGEBALL CUP ) в зала, на плаж , на сняг , на батут и навсякъде в природата. Всеки от вас, който желае да помогне, е добре дошъл. Свържете се с нас !!!
тел: 0885 94 84 96 – Kim Reiki

Всяка закупена топка подпомага нашата дейност на национално ниво !
ТОПКИТЕ за ЗАЛА “DBFB GOTCHA BALL” СА С РАЗМЕР 7 ИНЧА ПО ДИЗАЙН НА ФЕДЕРАЦИЯ НАРОДНА ТОПКА БЪЛГАРИЯ С АВТОР ЕВА ПАВЛОВА И СА ОФИЦИАЛНО ОДОБРЕНИ ОТ WORLD DODGEBALL ASSOCIATION .
Топката е от текстил и е лека, а при удар е безболезнена.
https://www.narodnatopka.com/shop/dbfb-gotcha-ball-1/

ИСКАТЕ ЛИ ДА СЕ РАЗВИВАТЕ НА ПРОФЕСИОНАЛНО НИВО В СПОРТА НАРОДНА ТОПКА !?
Клубове по Народна топка ” THE SMARTS”, ” FUSION ACADEMY”, ” ПРИКАЗКА БЕЗ КРАЙ” – гр. София започват изграждането на отбори за деца в три възрасти, мъже, жени и смесен състав без възрастови ограничения !
Повече информация може да получите на адрес…https://www.narodnatopka.com/dodgeball-club/

Напиши коментар

Your email address will not be published.